© 2019 

1/5

innovatief duurzaam samenleven

Villa Futura

Villa Futura is een nieuw te ontwikkelen woongemeenschap op de grens van Den Haag en Leidschendam-Voorburg voor én door actieve mensen van alle leeftijden, die samen een prettige en duurzame leefomgeving willen creëren.

Villa Futura legt de lat hoog als het gaat om innovatieve duurzaamheidsambities. Op het gebied van energie en mobiliteit streven we een duurzame ontwikkeling na. Door middel van workshops en mede-opdrachtgeverschap zorgen we ervoor dat de innovaties en ambities worden waargemaakt.

Villa Futura start het ontwerpproces van een sociaal duurzame woongemeenschap. Nabuurschap is een belangrijk verbindend thema in het nieuwe buurtje, waar ouderen en gezinnen samen wonen. Met familie (ouders en kinderen) kan men er zelfstandig wonen in eigen woning maar wel dichtbij elkaar: meergeneratiewonen op één erf.

 

Villa Futura biedt ruimte voor bijvoorbeeld een gezamenlijke tuin, een gedeelde kas etc. Een ambitieus concept, waarbij rekening moet worden gehouden met koopwoningen vanaf circa € 375.000,-.

Bijeenkomsten & workshops
 

Zaterdag 8 februari - bijeenkomst en workshop

 

Op zaterdag 8 februari heeft de laatste bijeenkomst plaatsgevonden. Tijdens deze sessie is het concept nader toegelicht, is het proces besproken en heeft Kees Duijvestein een workshop duurzaamheid gegeven. Na afloop heeft een aantal mensen de locatie op de Virulylaan bezocht. 

Een kort verslag van deze bijeenkomst wordt op deze website gepubliceerd.